Da li je izbeljivanje zuba štetno?

Pojedini kozmetički saloni počeli su da pružaju usluge izbeljivanja zuba uprkos tome što to nije zakonom dozvoljeno i što bi mogli biti krivično gonjeni. Kome je zapravo dozvoljeno da uradi takav tretman i koje su opasnosti ako su zubi tretirani od strane nekvalifikovanih osoba?

Šta je beljenje zuba?

Nesumnjivo, to je trenutno jedan od najpopularnijih kozmetičkih tretmana. Prema jednom istraživanju, smatra se da se trećina odraslih podvrgla ovoj vrsti intervencije. Prilikom ovog tretmana koriste se proizvodi za beljenje koji sadrže vodonik-peroksid.

Da li je opasno?

Britanska stomatološka asocijacija (BDA) kaže da je izbeljivanje zuba savršeno sigurno, ali pod uslovom da se obavlja od strane stomatologa. Takođe, upozorava da svako drugi ko nije prošao pravu obuku i nema dovoljno znanja iz ove oblasti, može izazvati trajno oštećenje zuba i desni. Na primer, ako nestručno lice nepravilno upotrebi gel za izbeljivanje, može doći do curenja i uzrokovati bolne hemijske opekotine. U ekstremnim slučajevima, pacijenti su mogli da se razbole nakon gutanja supstance za beljenje. BDA takođe tvrdi da kozmetičari nisu adekvatno obučeni kako bi mogli da ocene da li je neko pogodan za jedan ovakav tretman.

Ko sve može pružati ovu vrstu usluge?

Jednoglasno možemo reći da je stomatolog jedina osoba koja će adekvatno izvršiti tretman izbeljivanja. Već dugi niz godina naša stomatološka ordinacija pruža ovu vrstu usluge. Ukoliko ste zainteresovani za jedan ovakav tretman, možete posetiti našu stomatološku ordinaciju. U rukama veštih profesinalaca i u kratkom roku, vaši zubi će postati beli, a vaš osmeh još lepši.

Naša stomatološka ordinacija nudi pacijentima dve tehnike izbeljivanja, a to su trej i izbeljivanje pomoću lampe. Više o samim tehnikama možete saznati u našoj rubrici Usluge, a ukoliko želite da saznate cenu usluga izbeljivanja zuba, kliknite ovde.

0 comments

No comments. Leave first!

Leave a reply